طريقة عمل المش الفلاحي والجبنة القديمة بمنزلك
للشيف محمد فوزى
المقادير
1 كوب خميرة مش
1 لتر شرش
2 ملعقة حلبة حصى
2 حبة فلفل حامى
2 ك جبنة قريش
1/4 ملعقة (دنكار) مربوط داخل شاشة
الطريقة
يرش 2 ملعقة على الجبنة القريش ويترك لمدة يوم حتى يتماسك قطع الجبن
الخلطة وهى عبارة عن (خميرة المش - الشرش - الحلبة الحصى - والفلفل الحامى )
توضع قطع الجبن داخل الخلطة فى برطمتن او قارورة من الفخار وتحفظ فى مكان مشمس
ويترك لمدة شهرين (هام جدا)
خميرة المشس (1 ك لبن كامل الدسم يوضع فى الفرن حتى يتبخر الماء الموجود باللبن ويصبح اللون المتبقى بنى فاتح )
وبالهنا والشفا
للشيف محمد فوزى
المقادير
1 كوب خميرة مش
1 لتر شرش
2 ملعقة حلبة حصى
2 حبة فلفل حامى
2 ك جبنة قريش
1/4 ملعقة (دنكار) مربوط داخل شاشة
الطريقة
يرش 2 ملعقة على الجبنة القريش ويترك لمدة يوم حتى يتماسك قطع الجبن
الخلطة وهى عبارة عن (خميرة المش - الشرش - الحلبة الحصى - والفلفل الحامى )
توضع قطع الجبن داخل الخلطة فى برطمتن او قارورة من الفخار وتحفظ فى مكان مشمس
ويترك لمدة شهرين (هام جدا)
خميرة المشس (1 ك لبن كامل الدسم يوضع فى الفرن حتى يتبخر الماء الموجود باللبن ويصبح اللون المتبقى بنى فاتح )
وبالهنا والشفا
1 التعليقات:
جزاك الله خيراً
إرسال تعليق