الجمعة، 10 أغسطس 2012

طريقة عمل المش الفلاحي والجبنة القديمة بمنزلك

 طريقة عمل المش الفلاحي والجبنة القديمة بمنزلك
للشيف محمد فوزى

















المقادير 
1 كوب خميرة مش 
1 لتر شرش 
2 ملعقة حلبة حصى 
2 حبة فلفل حامى
2 ك جبنة قريش 

1/4 ملعقة (دنكار) مربوط داخل شاشة 



الطريقة
يرش 2 ملعقة على الجبنة القريش ويترك لمدة يوم حتى يتماسك قطع الجبن 
الخلطة  وهى عبارة عن (خميرة المش - الشرش - الحلبة الحصى - والفلفل الحامى )
توضع قطع الجبن داخل الخلطة فى برطمتن او قارورة من الفخار وتحفظ فى مكان مشمس
ويترك لمدة شهرين (هام جدا)
خميرة المشس (1 ك لبن كامل الدسم يوضع فى الفرن حتى يتبخر الماء الموجود باللبن ويصبح اللون المتبقى بنى فاتح )

وبالهنا والشفا

1 التعليقات:

إرسال تعليق